Un mic dejun sanatos pentru un stil de viata sanatos

Cum sa duci un stil de viata sanatos


Cum putem incepe sa avem un stil de viata sanatos? Trebuiesc mai multi pasi urmati, nu foarte grei, simpli dar totusi necesita multa voita pentru a-ti atinge telul initial. Nu trebuie urmat programul intocmai, parerile mele nu intotdeauna sunt cele mai bune/optime, insa te pot asigura ca viata ti se va schimba in proportie de 100%. Va trebui sa urmam mai multi pasi, si eu as incepe cu mancatul, un aspect important al vietii cotidiene.
Cum ne programam mesele, de ce le programam si de cate ori trebuie sa mancam pe zi? Intrebari care apar frecvent. Importanta meselor este una mare dat fiind faptul ca un numar mare de mese ne poate duce la un impas in viata de zi cu zi. Sa luam un exemplu, daca ai 174, esti baiat, si ai mai mult de 65kg, grasimi si nu masa musculara inseamna ca incepi sa ai probleme. De ce apar aceste probleme? Pai eu as spune, ca cei care se incadreaza in categoria aceasta sunt sedentari, adica ori nu fac efort fizic necesar, ori nu fac deloc ( Lipsa serviciul este o cauza care duce la obezitate ).

Micul Dejun, in principiu este obligatoriu, caci el iti da energie pentru a incepe ziua in forta, cu chef de munca, daca sari peste mic dejun s-ar putea ca undeva pe la ora 10 11 sa ai probleme si automat sari direct la masa de pranz, care va fi mai inbelsugata, dat fiind faptul ca esti lihnit pe romaneste. Deci propun sa luam micul dejun undeva pana la ora 9 maxim. Ce consumam la micul dejun? Pai ce am putea consuma, in functie de posibilitati, ca nu o sa mancam icre negre cu salata din caraibe. Paine prajita/neprajita dupa preferinta, care o punem langa lapte, ceai, sau in functie de ceea ce urmeaza sa faci in acea zi, oua prajite, sau omleta dupa bunul gust.

Personal, aleg omleta caci adaug cate putin din toate in ea, si facand ani la rand am ajuns la un nivel de performanta ridicat, este consistenta si ma ajuta sa fiu capabil de munca. Daca nu iti plac ouale, renunti, si mergi pe ceai cu paine, dulceata si niciodata margarina sau unt, ca au grasimi multe si 100% nu sunt sanatoase. Acum, graba romanilor este bine-cunoscuta, trebuie sa ajung la scoala, la lucru, ce mananc pe fuga? Niciodata produse de patiserie, niciodata, mai degraba ceva covrigi cu sare, desi aceea sunt seci si nu tin de foame, care este esential in cazul in care pana la urmatoarea masa ai cateva ore bune.

Concluzie? Nu sarim niciodata micul dejun, bine, uneori o cere situatia dar trebuie sa evitam astfel de lucruri. Sa luam un exemplu, esti evel, in clasa a 11a, ai ore de la 7 dimineata, parca asa era nu? La cat trebuie sa te trezesti, in cele mai fericite cazuri la ora 6, la 6 jumate te indrepti spre scoala, deci timpul pentru mic dejun ar fi de 15 minute, in cazul in care nu ti-l prepari tu, de cele mai multe ori o sa il sari, este total gresit, nu se face asa ceva, te scoli cu 10 minute mai repede, iti pregatesti mancarea si nu mananci niciodata pe fuga. E un alt aspect care dauneaza sanatatii tale. Valabil in toate cazurile, muncitor, director, student, etc.

Am uitat oare sa mentionez ceva legat de mic dejun? Trebuie inteles ca fiecare are dreptul sa isi aleaga ceea ce ii prieste, dar sa fie sanatos, sa fie incadrat in in ceea ce am spus eu mai sus. Ca acum, un pahar de suc natural, sau ceai, sau lapte nu are importanta, sa nu contina grasimi. Cam greu sa gasim grasimi in mancarea de dimineata nu? Pai se poate, prajim carne, orice fel de carne as indrazi sa zic ca ar trebui interzisa, nu merge dimineata, cade greu, nu te poti misca, ceea ce dauneaza activitatii pe care o inteprinzi.

Dar carne de pui, sa zicem ca in unele situatii se accepta, caci daca esti muncitor pe camp, sau pe santier, carnea de pui ar trebui acceptata. Putem trece putin peste reguli, adica daca vrem sa mancam consistent cu adevarat, incercam si margarina, oua prajite, insa in functie de activitatea ta zilnica, si cum noi tragem cu spatele sa fie. Inteleg ca uneori apar contradictii, dar trebuie sa punctez fiecare categoria de persoana, fiecare sa se poate regaseasca aici, ca as putea spune, sa mancam frunze de tei si sa traim sanatosi, nu se poate.

0 Response to "Un mic dejun sanatos pentru un stil de viata sanatos"

Trimiteți un comentariu