Prevenirea si combaterea bolilor pentru o sanatate mai buna

Prevenirea si combaterea bolilor pentru o sanatate mai buna

Prevenirea bolilor este un element esential al vietii, aceasta duce la o sanatate mai sigura, mai longeviva, mai buna si de mai multa calitate. Cum putem preveni bolile? La ce fel de boli ne referim? Cum putem opri degradarea sanatatii? Este foarte simplu, una are legatuca cu cealalta pai in primul rand trebuie sa avem foarte mare grija de organismul nostru, incepand cu dintii, sa ii spalam de 2-3 ori pe zi, ochii sa ii protejam pe cat posibil de televizor, calculatoare sau sa nu ii solicitam zilnic mai multe de cateva ore, totodata igiena orala si corporala este foarte importanta, trebuie sa ne spalam pe maini des, pe organism des, pentru a avea o viata sanatoasa.

De ce sa ne confruntam cu o boala, cand putem simplu si usor sa o prevenim? Asta e marea intrebare a umanitatii, tarile din africa se confrunta cu grave probleme de sanatate din cauza iginiei, ei, nu au utilitatile necesare pentru o ingrijire mai buna si de acolo boli de tot felul, vezi ebola, chiar in aceasta perioada ia amploare si la nivel local, in africa nu cred ca se va opri curand din extinere, mori, zeci, sute si chiar mii de oameni pe luna, cred ca este un exemplu suficient de puternic pentru noi, sa ne ingrijim mai bine, sa ne tratam mai bine, sa fim mai atenti cu persoana noastra, sa nu neglijam igiena si alte lucrurile elementare pentru o sanatate buna.

Cum putea avea o sanatate mai buna? In primul rand, trebuie sa evitam sa schimbam temperatura brusc, gen, mersul cu masina, acel curent din masina e defapt o schimbare de temperatura a organismului prea brusca si duce la o febra puternica sau la o raceala crunta. Racecile sunt cele mai dese boli fizice care apar la persoana datorita faptului ca, sistemul imunatar este depasit de acele infectii insa nu cedeaza, si in cateva zile cu tratament si ajutor putem stopa orice raceala, doamne fereste de mai mult, caci se poate da in pneumonia, sau mai stiu eu ce, care ar putea cauza decesul, de la o simpla raceala? Da se poate, de la o simpla raceala.

Trebuie sa avem grija la fel cu statul la soare vara, mai ales cei predispusi, sau cu antecedente, "aprinderea la creier" nu trebuie repetata a doua oara dupa cum se stie, cauzeaza 90% decesul. Copiii nostrii cand merg la fotbal si vin incinsi, nu trebuie imbaiati repede, si nu trebuie sa consume atat de multa apa rece precum cred ei ca au nevoie ca s-ar putea sa se consume un shoc in organism si bine nu va fi, ce poate fi mai rau decat copilul tau bolnav si tu neputincios? De ei trebuie sa avem grija prima data, dar sa nu uitam de noi.

Cum apar bolile la oamenii maturi? Pai stresul si efortul fizic foarte puternic aceste duce la cauzarea anumitor boli, care pot pleca chiar de la locul de munca, mai sunt si boli transmisibile, subiect mai delicat, consider ca fiecare stie ce-are de facut si cu cine isi imparte asternuturile. Sanatatea e mai buna decat toate, apreciati-o!

0 Response to "Prevenirea si combaterea bolilor pentru o sanatate mai buna"

Trimiteți un comentariu