Hidratarea corecta in sanatate.

De ce este important sa ne hidratam corect, adica sa consumam lichide, mai ales vara, organismul ne cere asta. Cu ce ne hidratam corect? Si cand facem asta? Pai e simplu, hidratarea e necesitatea organismului pentru a se mentine sanatos, se spune ca 2 litri de apa pe zi sunt suficienti sa te hidratezi, sau ca organismul are nevoie de 2 litri de apa, nu sunt prea de acord, adica eu pe 15 decembrie am nevoie de apa ca pe 15 iunie, facand aceeasi activitate, mergand pana la magazin, pai eu zic ca una e sa mergi pe -10 grade pana la magazin si alta e la +30, organismul se consuma altfel, are nevoie de mai multa apa.

Cateodata, in functie de ce faci vara consumi si 3 litri de apa si alte cele fara sa iti dai seama. Cea mai buna hidratare? Evident este apa, sanatoasa de la Dumnezeu. Cum nu trebuie sa ne hidratam, e simplu nu? Aceleasi sucuri care dauneaza sau alte produse. Ce nu trebuie sa facem niciodata, pai sa nu ne hidratam cu bere, ceea ce e exclus, vara cand bei bere organismul nu numai ca nu se hidrateaza ci se si imbolnaveste, soarele si berea sunt ca polii magnetului se resping in organism, dauneaza, si poti avea probleme chiar in acea zi. Consuma apa atata cat iti cere organismul, cat mai multa cu putinta, ca apa aduce sanatate. Stiti ce se mai intampla cand consumam multa apa? Ne reduce pofta de mancare, mancam mai putin si deci stam mai sanatosi si ajuta la reducerea grasimii.

Faza e alta, ca nu trebuie sa te infometezi si sa bei apa, ar fi total gresit, apa bei, mancare mananci dar sa mananci corect si vei sta sanatos. De ce bei apa mai multa vara? Intrebare stupida, caldura creste necesitatea organismului de hidratare. Sa dam un exemplu, mergi la tennis de camp, alergi 2 ore, pai in alea doua ore consumi apa cat pentru alta zi normala, la 35 de grade nici nu rezista 5 minute fara sa consumi apa, dar efortul si caldura cu apa vara, la un tennis e bine-venit, poti merge la fotbal, sau alte nebunii doar ca trebuie evitat acel soare patrunzator sa nu ai probleme pe viitor cu sanatatea. Deci hidratarea buna, cu limita, sa nu stai in caldura si cel mai important cu ce te hidratezi, niciodata cu alcool, sau alte nebunii.

Hidratarea iarna, evident temperatura face ca organismul sa ceara mai putina apa, cred ca nu consumam mai mult de 0.5 litri de apa pe zi, desi ar trebui sa o facem, insa organismul nu ne cere. Se beau mai multe ceaiuri, si atunci se compenseaza. Ceaiul este foarte eficient iarna si o foarte buna hidratare, vara nu ai cum sa bei, doar un ceai rece. Mai sunt niste ceaiuri in comert, niciodata sa nu bei asa ceva, ca sunt daunatoare sanatatii nu se fac din plante, sunt acele sucuri ceai, interzis, tot sunt este, tot daunator corpului. Concluzie? Hidratam, hidratam, hidratam si train sanatos.

0 Response to "Hidratarea corecta in sanatate."

Trimiteți un comentariu