Exercitii fizice care te ajuta sa te mentii sanatos, sfaturi si indicatii necesare

Exercitii fizice care te ajuta sa te mentii sanatos, sfaturi si indicatii necesare

Exercitii fizice, ce intelegem prin aceste cuvinte dar sunt sinonime cu sanatatea? Pai, ce putem face, incepem dimineata, ca atunci incepe ziua nu? Nu ai nevoie de un program strcit adica sa faci 1232 de genoflecsiuni sau 2231 de flotari, faci cate poti, incepi usor insa cel mai important este sa te tii de treaba, adica te-ai apucat, 6 luni faci, si apoi simti rezultatele.

Ce te coasta? Pai ce te costa, 5 minute din viata ta si asa prea munta, sau 5 minute din dimineata respectiva, care le poti castiga prin a te trezi mai repede. Ca baiat, depinde de greutate, daca esti intr-o stare avansata de obezitate, fara sa jignim pe nimeni, doar vrem sa ajutam incepe cu 20 de flotari si 50 de genoflexiuni, daca nu le poti face din prima, inseamna ca ai probleme, le faci in 2 ture nu mai mult, te straduiesti pana reusesti sa le faci pe toate. Ca fata 100 de genoflexiuni la inceput e suficient din 2-3 ture, ca pana la urma sa faci totul dintr-o data.

Dupa 2-3 saptamani lejer vei indeplinii aceste conditii, iar dupa 2-3 luni vei creste nota, caci ai timp. Un aspect important este acela al timpului, adica daca muncesti 12 ore pe zi mai ai timp si de altele? Efectiv sa sala de forta sau fitness nu, dar acasa dimineata poti trage tare, la fel si seara, acelasi program, aceleasi flotari, la inceput usor nu iti va fi, dar ce e usor la inceput? Nimic.

Daca ai timp sa mergi la fitness, du-te, iti va face bine 1 ora pe zi nu e mult, tine cont ca mai dureaza jumate de ora sa te dusuiesti si alte trebuinte sa te pregatesti, dar ca sa fii sanatos trebuie mers si acolo, obligatoriu, daca ai timp, daca nu ne multumim cu ceea ce putem realiza acasa, sau chiar la servici. De ce nu? Sa luam un caz particular, ca nu uitam pa nimeni muncesti ca zilier, 12 ore pe zi, sau mai mult in constructii, ce nevoie de efort fizic ar mai avea el? E pur sanatos, dar deja faci efort prea mult.

Problema este, ca nu poti rezista atat doar incalcand regulile mele despre alcool, majoritatea consuma, deci cazuri pierdute, fara ambitie nu faci nimic. Totusi ce ar putea sa faca un zilier de genul asta? Sa fie cu masura, sa fie cumpatat, si atunci va trai sanatos, munca e grea, dar la toti ne este greu nu? Trecem mai departe, seara daca ai chef de iesit afara, si probabil ai, pe timp de vara-iarna, nu conteaza, sa ai loc unde, poti alerg inlocuind exercitiile fizice, caci ele nu sunt obligatorii.

Alergatul face minuni, daca te tii de el, la fel ambitie si sanatate. Alergatul face bine la sanatate, trebuie facut aproape zilnic sau chiar zilnic, si in grup daca se poate, o socializare si o fuga mereu fac bine. Altceva ce putem face? Sa citim bine ce am scris mai sus si sa ne apucam de treaba, sa nu mai pierdem timp pretios din viata si sanatate. Exclud pe cei avuti, potenti financiar, caci aceia isi permit si mese, si sala de forta, si orice mai fac ei, caci au si timp, si bani, dar poate ca nu au santate, hai sa o avem noi pe asta.

0 Response to "Exercitii fizice care te ajuta sa te mentii sanatos, sfaturi si indicatii necesare"

Trimiteți un comentariu