Fructele si legumele, insemnatate, importanta in sanatate

Fructele si legumele, insemnatate, importanta in sanatate

Dupa cum stim, fructele si legumele sunt foarte importanta intr-o viata sanatoasa. Dar de ce sunt atat de importante, si daca au si parti negative. Cati dintre noi mananca zilnic fructe? Foarte putini desi e indicat sa mancam zilnic, dar insa cu o singura chestie de tinut minte, ele trebuiesc mancate pe stomacul gol, niciodata dupa masa, sau in timpul mesei, imaginati-va niste cartofi prajiti mancati cu un mar cam in acelasi timp, ce problema de digestie sau mai stiu eu ce se poate intampla. Deci ele trebuie mancate separat, si pe stomacul gol.

Fructele neaparat inainte sa fie mancate trebuie spalate, neaparat, e o regula generala care trebuie respectata, copiii nu prea fac treaba asta, trebuie sa ii invatam, exceptii facand doar atunci cand esti in gradina si ai pofta, se poate, sa zici ca e in gradina ta, dar atunci cand cumperi din piata imagineaza-ti ca ele vin din Turcia, cineva le culege, cineva le distribuie in turcia, cineva le incarca pentru romania, cineva le descarca in romania, apoi din depozit in depozit pana ajung in piata, ai mai manca un fruct nespalat? Eu zic ca nu, gandeste-te prin cate maini trec acele fructe de doua ori inainte sa le mananci nespalate.

Ce fructe sa mancam? Intrebare usoara, orice fruct e bun, oricand, seara, dimineata, la munca e sanatate curata, sau poti face un suc din fructe natural, practic e acelasi lucru. Deci sfatul meu este sa mancam zilnic fructe pe cat se poate, chiar daca nu mancam sa fie acolo intr-un vas, ca sigur o sa le mancam, cand mergem la cumparaturi sa nu sarim peste fructe, nu sunt foarte scumpe, doar trebuie sa la cumparam. Legumele, fara legume nu se prea poate face nimic, mancarurile fara legume, sunt aproape imposibil de facut. Pentru sanatate incercati o ciorba de legume, dreasa cu ceva. Care sunt mai importante pentru santate fructe sau legume? Intrebare grea, dar incerc sa dau un raspuns, person legumele cred ca au mai multe vitamine, nu am facut studii de gen, dar fara fructe as putea insa fara legume nu, ne sunt esentiale vietii, la gatit, si la tot ceea ce se face dinele, pe cand fructele nu au o asa mare utilitate, ok, au de toate, vitamine si restu, insa creed ca putem supravietui fara fructe, concluzie legumele castiga lupta, deci legumele aduc mai multa sanatate decat fructele.

Cel mai bun fruct sa il consumi? Evident, marul. Cea mai buna leguma pe care o poti consuma nepreparata? Morcovul. Morcovul sau marul? Evident morcovul, sucul de mere sau de morcovi? Evident de morcovi( incearca si ai sa vezi ), cateva sugestii de la mine, sper sa iti prinda bine, ce pot spune? Succes in sanatate, si invata sa apreciezi atat fructele cat si legumele, caci ele sunt sinonime cu sanatatea noastra, cu viata de zi cu zi, si de acolo ne luam vitaminele necesare zilnic, mai putin cu carnea mai mult cu fructele pentru o viata mai sanatoasa zi de zi. Si ca o ultima sugestie, nu mancati fructe de import, incercati sa mancati din piata, de la tarani sau din gradina.

0 Response to "Fructele si legumele, insemnatate, importanta in sanatate"

Trimiteți un comentariu