Sanatatea psihica si fizica de zi cu zi

Sanatate psihica si fizica

Cu totii stim si credem ca sanatatea este doar fizica prin exercitii, sala, si alte lucruri pe care le facem, cei care le facem. Totusi mai exista un gen de santate, care are legatura stransa cu cea fizica, sanatatea psihica, nu in sensul celui cu o boala, ci in sensul mintii, sa o tii sanatoasa. Cum putem face acest lucru si ce trebuie sa facem pentru a nu crea dezechilibre intre cele doua sanatati. Pai creierul, caci despre el e vorba il putem tine sanatos doar daca il antrenam, exact ca pe fizic, si cum putem antrena creierul?

Pai foarte simplu, mentinandu-l in forma cu citit, scris, gandit, lucruri pe care multi dintre noi nu le facem. Cum ajuta o carte citita creierul? Pai foarte simplu, la fel cum ajuta o tura de teren fizicul, asa il ajuta pe creier sa citesti, sunt practic acelasi lucru pentru fiecare categorie. Tragic este ca nu stiu cate persoane mai citesc efectiv o carte, chiar si un ziar, revista, femeile o mai fac dar barbatii nu prea.

Trebuie sa incurajam acest tip de sanatate, trebuie sa citim mai mult sa ne punem " mintea la contributie " mai des, pentru a ne pastra sanataea pshihica la un nivel ridicat. Fara o santatea psihica nu poti avea una fizica, si vice-versa sunt legate intre ele, ca doua gemene. Care este mai importanta sanatatea fizica sau psihica? Greu de spus, e cam ca aceea oul si gaina, care a fost prima. Parerea mea este ca psihicul este mai improtant caci de acolo peaca si cealalata sanatate, ca un nebun care nu gandeste, nu are cum sa fie sanatos fizic, ca nu il duce creierul la lucruri pe care le-ar face un om sanatos, ca un exemplu mai complicat asa.

Deci alergam, facem efort, dar in acelasi timp incercam sa pastram mintea sanatoasa. Stii ce ajuta la asta? Chiar si privitul de filme in limba engleza, mai inveti ceva, mai vezi ceva, cu care ramai intiparit in minte, niciodata sa nu incetezi sa culegi informatii despre tot ce e in jurul tau, cacite ajuta zi de zi, si te mentine sanatos. Ce facem daca nu avem nici sanatate psihiica, nici fizica? Pai incepem cu inceputul, incepem sa facem efort, pentru a ne insanatosi organismul si incercam sa ne deschidem spre noi orizonturi, nimeni nu s-a nascut destept si nimeni nu moare prost, deci incercam sa facem la fel, intelegeti ce vreau sa spun?

Cu efort, si vointa de fier putem reusi sa trecem peste toate problemele de sanatate, chit ca-s psihice sau fizice, se pot rezolva, ideea este sa incepem, azi acum, in secunda asta, nu maine, caci maine, e maine si niciodata nu vine ziua de maine, caci si maine poti spune maine. Cum te incurajezi sa faci asa ceva? Pai e simplu, ai un tel in viata, ai o nevasta, iubesti pe cineva, ai copii, simpatizezi pe cineva, sau vrei sa faci ceva in viata? Incepe cu astea doua lucruri ca sunt cele mai importante si de aici totul va veni la lumina, intr-o zi si pentru tine. Succes.

0 Response to "Sanatatea psihica si fizica de zi cu zi"

Trimiteți un comentariu