Mancarea sanatoasa si mancarea nesanatoasa

Mancarea sanatoasa si mancarea nesanatoasa

Dupa cum stim, mancarea este atat sanatoasa cat si nesantoasa. Eu cred, ca principala problema e diversitatea in alimente, desi ar trebui sa fie un atu'. Daca ne aducem aminte, sau din auzite acum 20 30 de ani, oamenii gateau mai zilnic, femeile in principiu, barbatii mai mult cu munca, nu exista atata diversitatea, nu erau supermarket-uri, nu erau 10 de tipuri de alimente, aveai doar paine care iti era data cu portia, oua, lapte, cartofi, si legume, mai rar carne sau salamuri. Carnea si salamurile? Cum ne influenteaza? Benefice sau daunatoare?

Pai in cele mai multe cazuri salamurile sunt facute artificial, cele de pana in 30 de lei kg nu prea au fust, nu merita mancate, dar acum cu ce sa facem dragile sandwish-uri? Deci nu prea avem ce face, pe de alta parte carnea este mai buna, dar depinde cum o gatim, ea nu trebuie prajita mai niciodata, si evitat cea de porc, mai repede vita, pui sau curcan, cea de curcan este cea mai sanatoasa deoarece este mai slaba, adevarul este ca gustul nu e acelasi, dar e de calitate si merita consumata, gatita sau in diferite feluri, la cuptor, se accepta mai multe de la carnea de curcan. Lactelele? La ce sunt ele bune si de ce sa le consumam mai des.

Pai e simplu, digestie mai buna, sanatate mai multa, din branza, lapte, oua, si toate ramificatiile acestei categorii, cascaval, etc, dar atentie cele din magazin, la cutie, branzele topite, cascavalurile, chiar si smantana sau iaurtul de cumparat din supermarket nu sunt ca acele de la tarani veritabili din piata, care efectiv ei traiesc din acele bunuri si isi dau silinta sa iasa cea mai buna calitate, desi conditiile de preparare nu sunt intotdeauna cele mai bune, sunt 100% mai sanatoase decat cele de la supermaket-uri.

Solutii? Pai ar trebui ca, taranii oarecum sa aibe deschidere prin afiliere catre supermaket-uri dar mai e mult pana acolo, poate nu se va indeplini niciodata. Ce trebuie sa evitam as mancam? Prajile, cartofii prajiti, carnea in uneli, si uleiul in sine. Ce trebuie sa mancam mai mult? Trebuie sa insistam pe salate si mancaruri usoare, iar numarul meselor pe zi sa fie unul ridicat. De ce mancarea nesanatoasa dauneaza? Este foarte simplu, organismul e conceput sa suporte anumite feluri de mancare, nu pe toate, si de aceea o mancare grasa si nesatoasa poate duce usor la boli, sau cel mai frecvent la obezitate, care e o boala in sine si e creatoare a altora in organism.

Pana la varsta de 20 25 de ani, cum esti tot agitat ai posibilitatea sa slabesti mai usor, daca mananci mai mult, dar daca exagerezi ai sa vezi ca nu prea mai ai cum slabi decat cu efort enorm, ceea ce este destul de greu de realizat, de ce sa nu prevenim, mai bine combatem? Cea mai buna alegere este prevenirea, caci atunci nu avem griji cu masuri. Din punctul meu de vedere, cea mai daunatoare mancare raman junk food-urile, fast food-urile si toate chestiile de genul aceasta, si cele mai sanatoase, cele de casa, facute cu mana ta, de la propiile animale, sa traim sanatosi si sa avem o viata cat se poate de sanatoasa.

0 Response to "Mancarea sanatoasa si mancarea nesanatoasa"

Trimiteți un comentariu