Elevii, studentii si sanatatea lor

Elevii, studentii si sanatatea lor

Acesta fiind un subiect mai delicat o sa ma adresez strict acestor doua categorii de persoane, caci consideri ca elevii si studentii sunt viitorul tarii noastre, si ar trebui sa traiasca sanatos si corect. Ce putem spune despre elevi? Fata de studenti acestia au o viata putin mai agitata as spune eu, pe la 16 17 ani inca mai practici sport la liceu sau chiar in timpul liber, cat studentii nu prea mai au astfel de activitati, poate doar unii dintre ei in functie de timpul liber avut. Ce mancam daca suntem elevi?

Pai e destul de simplu, se presupune ca inca se afla la mama si la tata, deci nu prea ar fi mari probleme, sunt situatii cand se sta in camine si atunci ar trebui sa luam problema exact ca la studenti. De ce studenti au o viata mai agitat si nesanatoasa? Pai pentru ca nu respecta niciun tip de program, nici scoala nu ii ajuta, cursurile sunt la diferite ore, chiar si la 20 am vazut, deci cum ar putea el sa respecte catusi de putin un program stabilimt daca orarul sau nu e la fel in nici o zi a saptamanii?

Ce sa mai pun, ca in perioada sesiunilor majoritatea invata, sau asa tind sa cred, insa nu invatata adecvat, invata noaptea, in conditii nu tocmai propice pentru sanatate, asta inseamna ca se si mananca noaptea, nu se odihneste organismul, nimic mai rau pentru organism, insa acum pentru viitorul fiecaruia merita facut cate un efort doua, elevii au mai putine griji, insa sa nu uite ca si elevi intr-o zi vor fi studenti. Ce ar trebui sa faca un student pentru o viata sanatoasa?

Pai consider ca trebuie sa fie ambitions, sa aibe un program cat de cat stabilit si un target in viata, nu sa treci prin facultatea doar de dragul de a trece si a-ti si strica sanatatea, ca e bine stiut pe langa studiul de noapte ce activitati mai au studentii in camine noapte, sau in cluburi sau pe cine stie unde, nu vreau sa judec pe nimeni dar asta e crunta realitate, si te trezesti ca dupa facultate nu poti realiza nimic, incepe stresul, ramai acasa pe banii parintilor, iar stresul nu poate duce nicaieri, doar la o viata nesanatoasa si nesigura. Deci cum iti asterni asa dormi, nu?

Concluzia asta ar cam fi, daca stii sa iti asterni patul frumos ai sa dormi frumos, dar daca nu o sa ai mari probleme. Ce perioada a fost mai frumoasa si mai sanatoasa, liceul sau studentia? Pai aici mai depinde de cum ti-ai facut tu aceea perioada, ca amandoua au farmecul lor, sunt egale din punctul meu de vedere pentru ca fiecare dintre el apare doar odata in viata, si ai o singura sansa sa materializezi atat pe plan profesional dar si pe plan sentimental. Ce legatura este intre profesie si sanatatea?

Pai in functie de cum te educi in facultate, asa ramai si dupa, una e sa lucrezi la un birou 8 ore si alta e pe camp 12 ore sau mai cine stie unde, diferente materiale vor face diferenta intre aceste doua tipuri de persoana, cel de la birou va fi teoretic mai sanatos si cel de la camp va imbatrani mai repede si este predispus la boli. Sanatate si studiati hard!

0 Response to "Elevii, studentii si sanatatea lor"

Trimiteți un comentariu