Cafea, sucuri si alte bauturi care dauneaza foarte grav sanatatii.

Cafea, sucuri si alte bauturi care dauneaza foarte grav sanatatii.

Cu ce sa incep? Cafeaua de dimineata, evident e primul viciu al zilei si pentru majoritatea dintre noi este foarte important. Personal, inca consum cafea, dar tind sa cred ca nu este sanatoasa in combinatie cu alte vicii. Energia cafelei, care ti-ar da-o, cica, imi este greu sa creed ca acea cofeina ne face bine fizic, doar psihic, are exact efectul pe care-l are un algocalmin cand te doare un dinte, nu lucreaza efectiv medicamenul ci psihicul, zici am baut cafea, am energie, ajunsesem in alta etapa a vietii, la munca sa beau 6-7-8 cafele pe zi, caci una cu un coleg, una singur, una cu altul si nu aveam energie in plus, sau aveam dar nu din cauza cafelei ci din cauza idei de a bea cafea, deci consumam cafea in continuare?

Ramane la alegerea ta, la fel cum si sanatatea este la alegerea ta. Personal, curand o sa ma las si de cafea caci simt ca nu am nevoie de ea, mai bun un pahar cu lapte, sau un fresh cu fructe. Sucul? Acum depinde despre ce suc vorbim, caci daca bei Coca Cola, mai asortezi cu o cafea, atunci viata ti se scurteaza cu pana la 3-5 ani, adica daca aveai posibitatea sa o duci pana la 65, daca ai aceste vicii aproape zilnic timp de mai multi ani sa fii sigur ca o sa mori mai repede, tragic nu? Fiecare si-o face cu mana lui.

Pe de alta parte, sucurile naturale, facute acasa, nu cumparate, ca ai nevoie de o masinarie care sigur ti-o permiti candva, nu azi, nu maine, dar e undeva in jur de 200 de lei. Apoi e simplu, ai mere, pere, morcovi, portocale, separat sau amesteca iasa o delicatese. De ce nu facem suc natural? Pai e simplu, de lene ca decat sa dam 6 lei pe 3 kg de mere sa facem 1 litru 1 litru jumate de suc, mai bine dam 6 lei pe clasicul Cola, sau alte prostii pe care adoram sa le consumam. Deci sucul natural da, restul nu. Suc natural din magazin?

Minciuni, nu exista suc natural, decat in hypermarket-uri unde iti fac ei natural pe loc, dar la 15 lei kg mai bine sa-l bea ei:)). Mai avem apa minerala, si o sa dau un exemplu, dupa vreo 5-10 ani de baut apa minerala, una mai celebra de la noi, cu B, sora mea a facut pietre la rinichi si doctorul i-a interzis sa nu mai consume apa minerala niciodata, s-a dat pe sifon, si apa normala caci sanatatea e mai importanta decat toate nu? Iti dai seama, sa mergi la doctor si sa iti spuna ca nu mai ai voie sa bei apa minerala, cam dur, dar situatia e reala, ce poti pati de la alte bauturi carbogazoase gen cola, daca de la apa minerala ajungi sa ai probleme? Pai cam de toate faci. Un pahar de coca cola la timpul lui face enorm, ai sa vezi, bea odata pe luna si atunci ai sa simti gustul, consumandu-l des, pierzi esenta.

0 Response to "Cafea, sucuri si alte bauturi care dauneaza foarte grav sanatatii."

Trimiteți un comentariu